Kitapları
Üniversiteler için
Uygulamalı TÜRK DİLİ VE KOMPOZİSYON Bilgileri
Dr. Ahmet KAYASANDIK
Doç. Dr. Bekir DİREKCİ
Prof. Dr. Orhan YAVUZ
Prof. Dr. Yakup KARASOY
Ana dili kullanma becerisinin yetersizliğinden kaynaklanan yanlışların her geçen gün artması, bu olumsuzlukların Türk Dili ve Edebiyatıyla ilgili temel kaynaklara ve ders kitaplarına bile yansımaya başlaması; varlığımızın ve millî birliğimizin temel dayanağı Türkçemizi bütün yönleriyle öğrenmeyi gerekli kılmaktadır. Bunun yolu da güzel Türkçemizle yazılmış eserleri okumaktan, dilimizin anlatım yeteneğini, inceliklerini keşfetmekten, değerini bilmekten ve onu sevmekten geçmektedir.
Son Yazım Kılavuzu'na göre güncellenen ve gözden geçirilen elinizdeki bu eser, özenle seçilmiş örnekleriyle, uygulamalarıyla bütün üniversite öğrencilerine hitap ettiği gibi, ortaöğretim öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, Türkçe ve edebiyat öğretmenleri için de bir el kitabı niteliğindedir.
1., 2. Baskı : Sel-Ün Yayınları
3., 4. Baskı : Tablet
5, 6, 7. Baskı : Akçağ
8. Baskı : Soflonline
9, 10, 11, 12. Baskı : Aybil
13. Baskı : Sözen
14, 15. Baskı : Palet
Kitap Kapakları
ÂDÂB-I MAKÂL
Metin-Dil Özellikleri-Dizin
EFKÂR MECLİSİ
Efkâr Meclisi, özlü sözlerden makalelere varıncaya kadar geniş bir yelpazeden özenle seçilen güzel yazılarla gençleri okumaya özendirmek ve onların birikimlerine katkı sağlamak düşüncesiyle hazırlanan bir seçkidir. Metinlerin çeşitliliği ve tertibi, bu seçkinin başlıca yeniliğidir. Güzel Türkçemizi öğretmeye çalışanlar başta olmak üzere Türkçe giderse Türkiye gider, düşüncesine katılan herkes bu güldestenin muhatabıdır.
Efkâr Meclisi
KONUŞMA ADABI
İletişim bir dil işi midir? Yoksa gönül işi mi? Konuşma Adabı bu soruları cevaplandırıyor. Çağın düşünürleri iletişimin bir mucize olduğunu söylediler. İnsanların kendilerini yegane ifade aracı olarak konuşmaya hasrettikleri günümüzde, tersine yalnızlıklar katmerleşiyor. Görünürde teknik donanımın da yedeğinde varmış gibi görünen iletişim ruhlarda gerçekleşmiyor. Konuşma bunun için mucize. Bu mucizeyi 1588 yılında kaleme alınmış Adâb-ı Makâl-Konuşma Adabı bütün ayrıntılarıyla ele alıyor. Konuşmanın temelinde yer alan kalbin niyetleri, ruhun psikolojik süreçleri ve bu niyet ve süreçlere eşlik eden duygu ve düşünceler, haller bunlardan bazıları.
Sadece akıl ve düşünceden doğan konuşma bencilliğin ve şiddetin avukatlığına dönüşebiliyor. Çağımız önce davranışlardaki şiddeti tanıdı, şimdilerde de yayılarak söze kadar yükselişini. O zaman konuşma için akıl ve bilgi dışında başka ölçütler bulmamız gerekiyor. Konuşma Adabı bu ölçütleri duyuran bir eser. Konuşmanın önce bireysel sonra da toplumsal iyiliğin taşıyıcısı olmasının iç şartlarını gösteriyor.
Bu kitabın TRT-Derkenar programındaki tanıtımı için tıklayınız.
İnternetten temin için aşağıdaki bağlantıları tıklayın.
Konuşma Adabı
Konuşma Adabı
YAZILI VE SÖZLÜ ANLATIM
Ortak Yayın
İnternetten temin için başlığı tıklayın.
TÜRK DİLİ-DİL VE ANLATIM
Bölüm Yazarları
Doç Dr. Abdurrahman Özkan
Doç. Dr. Ufuk Deniz Aşçı
Doç. Dr. Mustafa Toker
Yrd. Doç Dr. Aziz Ayva
Dr. Ahmet Kayasandık
Okt. Harun Yıldız
Okt. Mustafa Fıstıkçıoğlu
İnternetten temin için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın.
Türk Dili